Malachit gyűrű

Idén első komolyabb munkáról néhány fotó:

itt még csak készülget









A malachit (rézhidrokarbonát) réztartalmú monoklin kristályrendszerű a karbonátok kalcitcsoportjai ásványegyüttese közé tartozik. Rendszerint rostos, szálas vagy vesés, fürtös megjelenésű, néha fenn-nőtt vékony tűs kristályokban is megtalálható.

Keletkezése: Másodlagosan keletkezik rézérctelepek oxidációs zónájában, az oxidációs öv leggyakoribb ásványa. Az érctelepek felszínre kibúvó részében az oxigénben dúsabb beszivárgó csapadékvíz kilúgozza, majd az áramló talajvíz átitatja a kőzeteket. Gyakori jelenség, hogy az azurit malachittá alakul. Hasonló ásvány: krizokolla.


forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Malachit

 

 

Lelki  hatása

Segít a lelki blokádok feloldásában, begyógyítja a lelki sebeket. A félénk, tartózkodó, bizonytalan emberek számára nagyon hatásos ez a kő. Erősíti a képzelőerőt és a felfogóképességet. Javítja a kitartó képességet. Megóv a negatív sugárzásoktól. A barátság szimbólumaként is tartják, ez még az ókorból ered. Az egyiptomiak a remény és a bizakodás köveként tisztelték, viselőjének szerencsét és harmóniát hoz a partnerkapcsolatban. Segít a pszichoszomatikus megbetegedésnél és lelki egyensúlyunk és harmóniánk visszaállításában.
 forrás: http://www.malachit.lapok.eu/malachit